Dorpshuis logo-3d-final

DORPSHUIS DE TRIJESPRONG

Het dorpshuis is er voor de inwoners van Raerd en de omliggende dorpen. Het Dorpshuis wordt gebruikt door een aantal Raerder verenigingen. Ook worden er vergaderingen en bijeenkomsten gehouden. De activiteitencommissie van het Dorpshuis organiseert activiteiten en evenementen Een enthousiaste groep vrijwilligers bedenkt een afwisselend aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast is het Dorpshuis de spil van het dorp op hoogtijdagen, zoals de Merke en de Slachtemarathon. Een overzicht van activiteiten vindt u in de agenda.

 

Zelf iets te vieren?

Ook is het mogelijk het Dorpshuis te huren voor uw eigen feest of evenement.

Wilt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden dan kunt u dit formulier invullen. Er wordt contact met u opgenomen.

 

Het begin

De in het jaar 2000 opgerichte stichting “Dorpshuis Raerd” kon namens het dorp in 2001 het toenmalige café kopen. Daarna werd de architect Rein Hofstra ingeschakeld en samen met de plaatselijke aannemer en vooral de inzet van een heel leger vrijwilligers werd in anderhalf jaar tijd een prachtig dorpshuis neergezet. Het uiteindelijke resultaat kreeg tot ver over de dorpsgrenzen grote waardering. Zowel de inzet van al die vrijwilligers als de uitstraling van een “Grand Café” oogstte veel lof.

 

Multifunctioneel

Vanaf het begin is gestreefd om het dorpshuis multifunctioneel te maken, wat onder meer betekent dat de peuteropvang, de arts en de fysiotherapeut onderdak hebben en dat alle verenigingen in het dorp er terecht kunnen. Dat zijn er nogal wat: variërend van de toneelvereniging tot maar liefst drie biljartclubs. Daarnaast is het dorpshuis natuurlijk ook gewoon dorpscafé.

Een groot voordeel is dat de ruimte flexibel is in te delen, door middel van een verplaatsbare geluidsdichte wand. Hierdoor is het altijd mogelijk dat meerdere verenigingen of clubs in het Dorpshuis tegelijk bezig zijn. De praktijk laat dan ook zien dat het zo druk is met allerlei activiteiten dat het vaak een heel gepuzzel is om iedereen een plekje te geven. Om een voorbeeld te geven: op een willekeurige dinsdagavond kan het zomaar zijn dat zowel een biljartclub, de zangvereniging, het yogaclubje en een vergadering allemaal bezig zijn zonder dat ze last hebben van elkaar.

dorpshuis raerd