HUISARTS RAERD

F.F. Venema

Oostergoostraat 53
9001 CL Grou
Tel (0566)621310

Uitgebreide informatie: Praktijkfolder huisarts.

Spreekuur

U kunt telefonisch een afspraak maken voor het spreekuur tussen 8.00 en 10.00 uur. De huisarts werkt uitsluitend op afspraak. Iedere ochtend en zo nodig ook op de middag is er spreekuur. In Raerd op dinsdag en donderdag, Doarpshûs, vanaf 10.30 uur.

Visites

U kunt een visite aanvragen tussen 08.00 – 10.00 uur.

Terugbelspreekuur

Het terugbelspreekuur is bedoeld voor kort overleg, het ontvangen korte adviezen en uitslagen.
U kunt tussen 08.00 – 10.00 uur bellen met de assistente en via haar een afspraak maken voor dit spreekuur. U wordt dan door de huisarts tussen 12.30 – 13.30 uur teruggebeld.

Apotheek / herhaalrecepten

De geneesmiddelenverstrekking gebeurt door de service apotheek Mid-Fryslân in Grou (Oostergoostraat 53, Grou), openingstijden op alle werkdagen van 8.00 – 18.00 uur.

Wanneer u langere tijd dezelfde medicijnen gebruikt kun u gebruik maken van een herhaalservice. Huisartsenpraktijk Grou biedt een online receptenservice aan binnen het patiënten portaal op de website (www.huisartsenpraktijkgrou.uwartsonline.nl). Hiermee is het mogelijk om 24 uur per dag de door u gebruikte medicatie van het afgelopen half jaar te bekijken en zo nodig te herhalen. U kunt eenvoudig de medicatie die u wenst te herhalen aanklikken, de arts zal vervolgens beoordelen of de medicatie in aanmerking komt voor herhaling.

Daarnaast biedt apotheek Mid Fryslân een herhaalservice waarmee u chronische medicatie periodiek door de apotheek kunt laten klaarzetten zonder dat u deze zelf hoeft te bestellen. U krijgt bericht wanneer u de medicatie kunt ophalen of wanneer deze bij u wordt thuisbezorgd.

Wilt u geen gebruik maken van deze mogelijkheden, dan is het herhalen van medicatie mogelijk op de volgende wijze:

 • Telefonisch: telefonische herhalen van medicijnen geeft een grotere kans op fouten en wordt derhalve alleen bij uitzondering geaccepteerd.
 • Door het inleveren van de etiketten (niet de doosjes) van de medicatie die u wenst te herhalen. U gebruikt hiervoor de speciale brievenbus op één van de volgende locaties:
  Grou:
  Bij inleveren voor 9.30 uur kunt u uw medicatie de volgende werkdag vanaf 13.00 uur ophalen bij apotheek Mid-Fryslân. Het bezorgen van medicatie kan na afspraak op dinsdag.
  Jirnsum (de oude huisartsenpraktijk):
  Bij inleveren op maandag, woensdag en vrijdag voor 12.00 uur kunt u uw medicatie twee werkdagen later ‘s middags afhalen. De medicijnen kunnen op vrijdag en dinsdag bij u worden bezorgd.
  Raerd (het dorpshuis):
  Bij inleveren voor dinsdag of vrijdag 15.00 uur worden uw medicijnen op de vrijdag resp. dinsdag daarna bij u bezorgd.
  Reduzum (Ds. Boerstrjitte 18):
  Bij inleveren voor dinsdag of vrijdag 15.00 uur worden uw medicijnen op de vrijdag resp. dinsdag daarna bij u bezorgd.

Informatie

Meer informatie kunt u ook vinden via www.huisartsenpraktijkgrou.uwartsonline.nl