badminton bm12 mensen van het eerste uur Jan Z en Lammert zijn een 3 jaar geleden begonnen te badmintonnen, dit als een compensatie om na het kaatsseizoen tijdens de winterperiode de spieren toch maar soepel te houden.
Maar al snel breide de groep zich uit tot nu een 16 fanatieke badmintonners, en deze beoefenen elke vrijdagavond hun sport in de gymzaal, en na afloop nog even de verbeterpunten te bepraten in het dorpshuis.
Er was al zoveel over gepraat en gezegd, er moest eens een toernooi komen.
Er werd een datum geprikt en Zaterdag 12 Maart was het dan eindelijk zo ver.
De laatste vrijdagavond waren er al verdacht minder badmintonners dan de vorige avonden, misschien wel om de krachten sparen.
Een ieder had zich geheel op zijn eigen wijze voorbereid op dit toernooi, maar daar wilden we niet te veel over kwijt.
Zaterdag 12 Maart om 16:00 uur kon het beginnen, en er hadden zich een 14-tal deelnemers aanwezig.
De sporthal in Sijbrandaburen was afgehuurd een uitermate geschikt adres hiervoor. Voor ons als badmintonners een hele voor uit gang in Raerd hebben we nl. een laag plafond en hier echt hoog plafond.bm7
Er was een spelschema opgesteld door Pieter, zodat we behoorlijk aan de “bak” moesten en er werd dan ook fanatiek gestreden.
Aan alles was gedacht, er was bij elke veld een scheidsrechter aanwezig nl. Ruerd en Tjep de hoofdscheidsrechter. Deze 2 scheidrechters hadden de leiding strak in de handen en wisten de wedstrijden, zonder op- of aanmerkingen naar een goed einde te brengen. Tijdens het toernooi was er om half 6 een eetpauze ingelast, voor het inwendige van de mens.
De pizza boer had een aantal grote pizza’s, patat en spaghetti bezorgt, en hier werd dan ook heerlijk van gegeten. Tijdens het eten werd ook nog de “Keek op de Week” doorgenomen en besproken.
Maar ondanks de gezelligheid in de kantine waren de scheidrechters onverbiddelijk, we moesten ons allemaal weer melden in de zaal voor de laatste wedstrijden van het toernooi.
bm4 bm3bm

Met een volle buik en wat stijvere spieren moest het eerst wel weer wel wat wennen, maar al gauw hadden we het ritme weer te pakken.
Zo gebeurde het dan ook dat de laatste wedstrijden om ongeveer acht uur waren afgelopen.
Ja, en toen moest er nog even druk worden gerekend, geteld want er waren ook prijzen te verdienen.
Na afloop was er nog voldoende tijd om boven in de kantine van een hapje en drankje te genieten dat werd verzorgt door twee “bar” vrijwilligers nl. Jan T en Bert.bm6
Ook de scheidrechters waren er intussen uit wie de winnaars waren, en kon Jan Zantema de prijzen uitreiken.
Bij de jongeren 1e Durk-Jan, 2e Rogier. Bij de veteranen 1e Wiebe, 2e Dicky.
Jan zei ook na afloop dit is best voor herhaling vatbaar is voor een volgend jaar, en die mening werd volgens mij wel door iedereen gedeeld want, dit was en zeer succesvol en vooral gezellig toernooi.
Ik weet niet hoe iedereen Zondag het bed uit stapt maar het zal hier en daar wel eens wat kraken en piepen, mar dat mag de pret niet drukken.
Pieter en Jan Z bedankt voor de organisatie,
Scheidsrechters Tjep en Ruerd bedankt voor de leiding.
Bert en Jan T bedankt voor de bardienst.
En natuurlijk niet onbelangrijk alle deelnemers bedankt.
Ik denk voor een ieder een HELE DIKKE PLUIM.
Tot volgend jaar.