dsc_0623 image9
En ineens was er al weer een jaar voorbij!
Ook dit jaar togen de families Dijkstra, Top, Postma en van der Ploeg weer richting Griendtsveen.
Mario en Els van de plaatselijke B&B de turffabriek stonden al weer op ons te wachten. Wat een hartelijk ontvangst: de soep stond al voor ons klaar! Het voelde weer als thuiskomen: Geweldig!!
Voor het WK Bokkenollen op zaterdag konden wij door een aantal blessures helaas geen team formeren. Karin en Evert hebben hun vrijwilligers werk weer met veel plezier volbracht. De andere families hebben hun dag in de GaiaZoo door gebracht.
S’Avonds heeft Douwe zijn bijdrage weer geleverd in de tent: met een big smile stond hij achter de bar.
Nog even leuk om te melden is dat bij het Bokkenollen op de 2e plek een Fries team geëindigd is. Zij kwamen zelfs uit Grou!
Maar dan de zondag: WK Limonollen! Gelukkig konden we 2 teams opgegeven. Het parcours werd verkend als echte atleten: 27 hindernissen werden bekeken en besproken. Team No noch Raerder (Jelmer en Djurre met als coach Germ) mochten als 1e aan de bak. Prachtige wedstrijd hebben ze gelopen. In een goede tijd en met nog veel chocomelk kwamen ze over de finish; moe maar voldaan na het toch wel pittige parcours.
De Raerders famkes (Eelkje en Iris met als coach Evert) mochten in de categorie van 7 tot 9 jarigen strijden voor een podiumplaats. Geweldig om te zien hoe gedreven de famkes waren. Ze waren razendsnel en hadden ook nog behoorlijk wat chocomelk over in de glazen.
En toen was het wachten op de prijsuitreiking. Het heerlijke weer zorgde ervoor dat dit onder het genot van een bokbiertje geen straf was.
Helaas vielen de teams dit jaar niet in de prijzen. Maar wie weet volgend jaar weer!
De B&B is al weer geboekt. Volgend jaar is de 20e keer Bokkenollen; dat kunnen wij toch niet aan ons voorbij laten gaan…….
Eerst maar even bijkomen van het geweldige weekend!

14-10-2016
AvdP

image8 image7 image6 image5 image4 image3 image2 image0 img_20161009_151502 image dsc_0505