fgelopen voorjaar werd het thema van de Merke 2019 bekend gemaakt: Caribbean. Dan is het natuurlijk afwachten of het weer daarbij een handje wil helpen. Met een heel warm einde van juli leek het er begin augustus op dat de meeste warmte Nederland had verlaten. Maar niets bleek minder waar want het “Merke wykein” zou de warmste ooit worden. En dat werd het!

Op vrijdagavond 23 augustus werd om 20 uur traditioneel het kanon afgeschoten en werd er door de straten tegen elkaar gevolleybald in de dorpstuin. De kinderen kaatsten op zaterdag en de straten deden ’s middags een ronde door het dorp voor de straatspelletjes. Op zondag stond er een record aantal Raerders en liefhebbers van rondom Raerd op het sportveld om te kaatsen of te jue de boulen.

Over waar het ontbijt op maandagochtend moest plaatsvinden was dit jaar geen twijfel (red. vorig jaar ging alles van buiten naar binnen en vervolgens weer naar buiten), net als het matinee. Aan het eind van middag kwam er een einde aan de warmste Merke ooit en maakte de Merkecommissie bekend dat de Roekbokaal dit jaar is gewonnen door Het Blikje!

In de komende dorpskrant volgen alle uitslagen en wordt er een sfeerbeeld gegeven met foto’s van de merke. De dorpskrant valt daarom iets later in de bus dan u gewend bent.