In de Laurentiuskerk zullen gedurende de zomermaanden schilderijen te zien zijn van de Raerder schilder Ulke Siesling (*1948). Hij schildert voornamelijk landschappen, maar ook stillevens en watervogels hebben zijn interesse.

Ulke maakte al vroeg kennis met de schilderkunst, doordat schilderen ook de hobby van zijn vader was. Als kind kon hij de verleiding niet weerstaan om naar diens voorbeeld het potlood en de kwast ter hand te nemen. Op school was tekenen een van zijn favoriete vakken.
Nadat het schilderen een aantal jaren op de achtergrond was geraakt, pakte Ulke begin jaren zeventig na zijn verhuizing naar Raerd de draad weer wat op, al eisten zijn gezin en zijn werk als metselaar en tegelzetter natuurlijk de meeste tijd op.

Na zijn pensionering veranderde dat. De in Raerd wonende kunstschilder Otto Dorenbos had een schildersklas en daarbij sloot Ulke zich aan. Hij schildert het liefst met olieverf, vooraf vanwege de mogelijkheid om op subtiele wijze de kleuren te mengen. Zijn schilderijen brengt hij aan op doek en op paneel, waarvan de laatste zijn voorkeur heeft vanwege het gladde oppervlak. Zijn landschappen schildert Ulke niet direct in de natuur: het liefst werkt hij van foto’s, in zijn eigen atelier op de eerste verdieping van zijn huis aan de Sélânswei.

De expositie is elke zaterdagmiddag in juli en augustus en op 2 en 9 september geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Naast de kunstwerken is natuurlijk ook de kerk met zijn fraaie rococo-interieur de moeite van het bezichtigen waard.