Guus Kuijer in RaerdMaandag 10 maart hield auteur Guus Kuijer (1942) een lezing over zijn boeken “De Bijbel voor ongelovigen” in de Laurentiuskerk in Raerd. Kuijer schreef de boeken omdat hij vindt dat de verhalen in de Bijbel het verdienen om uitgebreid verteld te worden. Hij noemt het niet meer geloven een bevrijding, maar geeft ook aan dat hij geen rancune voelt over zijn christelijke opvoeding. 

Een verhaal over moederliefde en jaloezie

Kuijer begon de lezing met het voorlezen van een gedeelte uit De Bijbel voor ongelovigen II. Het verhaal dat velen van ons kennen als ‘Mozes in het rieten mandje’. Hij belichtte echter een heel andere kant en vertelde het verhaal dat geschreven is vanuit de dochter van de Farao. Een verhaal over moederliefde en jaloezie.

tekst kuijerNa de pauze beantwoorde Kuijer vragen van het publiek. Hij vertelde meer over zijn jeugd in Amsterdam en over zijn geloof. Hij zegt dat hij zelf niet gelooft maar dat hij zich wel kan verplaatsen in gelovigen. Hij legt uit dat het hem gaat om de verhalen in de bijbel en dat zijn boeken geen religieus pamflet zijn. Wanneer er gevraagd wordt naar het waarom van zijn boeken zegt de auteur: “De spannende bijbelverhalen die in (kinder)bijbels staan zijn slechts samenvattingen, ze verdienen het om uitgebreid verteld te worden”. “Inspiratie is iets van binnenuit, niet van buitenaf”, zegt Kuijer. “Je kunt dat God noemen, omdat het soms onvoorstelbaar is dat je zoiets zelf kan bedenken”.

Meer lezen over Kuijer?

Meer informatie over Guus Kuijer vind je hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Guus_Kuijer
Kuijer is fervent Twitteraar. Vind je het leuk om hem te volgen? Dat kan! https://twitter.com/GuusKuijer