Schrijf je in voor de wedstrijd Kern met Pit!

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) gelooft in de kracht van burgers en helpt hun dromen te realiseren. Daarom nodigt de KNHM u uit, om projecten die de leefomgeving verbeteren, in te schrijven voor de wedstrijd Kern met Pit. Als uw project wordt toegelaten tot de wedstrijd krijgt u een jaar de tijd om het project te realiseren. Lukt dat dan ontvangt u het predicaat Kern met Pit en duizend euro en maakt u kans op extra prijzen.

Wat is het?

Via de wedstrijd Kern met Pit kun je met jouw burgerinitiatief aan de slag om een idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie of het organiseren van een groot theater waar de hele kern aan mee doet. Maar misschien hebt u wel een veel beter idee om uw leefomgeving te verbeteren!

Inschrijven

Inschrijven kan van 1 september tot en met 31 oktober 2015. Elke groep die graag zelf iets in haar leefomgeving wil verbeteren, kan zich inschrijven. Heb jij een idee voor jouw leefomgeving? Ga naar www.kernmetpit.nl en  schrijf je in!

Selectie per provincie

In elke provincie wordt op 23 januari 2016 een startbijeenkomst georganiseerd. De burgerinitiatieven met de beste ideeën kunnen hier hun project presenteren. Uit deze groepen kiezen de Kern met Pit-adviseurs welke projecten worden toegelaten tot de wedstrijd. Je hoort eind december of je bent uitgenodigd voor de startbijeenkomst.

Uitvoering projecten

Tijdens de uitvoeringstermijn, van januari tot en met december 2016, gaan de deelnemers aan de slag om hun doel te bereiken. KNHM staat klaar als coach met de benodigde deskundigheid en contacten. Daarnaast hebben deelnemers veel aan elkaar. Via www.kernmetpit.nl delen zij ervaringen. Immers, veel projecten doorlopen dezelfde stappen. Het is mooi om te zien hoe deze samenwerking iedereen verder helpt!

Feestelijke prijsuitreiking in de provincies

Wordt jouw groep toegelaten tot de wedstrijd en lukt het jullie het project te realiseren binnen een jaar? Dan beloont KNHM jullie tijdens de feestelijke prijsuitreiking met het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Tijdens de prijsuitreiking wint in elke provincie het beste project de provinciale trofee en vijftienhonderd euro extra.
Nationale prijsuitreiking

Als klap op de vuurpijl dingen de twaalf provinciale trofeewinnaars in maart 2017 mee naar de nationale titel ‘Gouden Pit van Nederland!’. De drie beste projecten krijgen naast nationale bekendheid een extra geldbedrag.

1e prijs: drieduizend euro

2e prijs: tweeduizend euro

3e prijs: duizend euro

“Het leuke van Kern met Pit is: je doet het met burgers voor burgers. Dat is het mooiste wat er is!“