Op maandag 2 oktober om 20.00 uur geeft Els Koopmans de lezing: Tussen die grenzen vond ik mooi mijn vrijheid terug (Loesje). De lezing,  vindt plaats in het dorpshuis en is gratis bij te wonen.

Grenzen zijn een natuurlijk onderdeel van ons bestaan, iedereen heeft er mee te maken. Wat betekent dit voor kinderen, en in de omgang met kinderen? Het vraagt vaak een investering, en hoe doen we dat dan? Want het blijft lastig: nee is nee, en nee wordt soms ook wel ja (wanneer je als opvoeder toch even weg moet, je het druk hebt of in een winkel bent en geen scene wilt).

Kinderen zoeken de grenzen steeds op, dus aan opvoeders de taak deze te bewaken. Hoe? En is het echt nodig of mogen kinderen over grenzen heen gaan? Wat mogen (en kunnen) kinderen zelf bepalen en wat bepalen wij? Over deze machtig interessante materie gaat deze interactieve lezing.

De lezing wordt gegeven door Els Koopmans. Ze woont in Reduzum en is sinds haar opleiding werkzaam in het basisonderwijs bij verschillende leeftijdsgroepen. Sinds 3 jaar heeft zij als kindercoach haar eigen praktijk in Reduzum: ‘de Praatstok”. Ze wil graag in gesprek gaan en onderzoeken of we misschien samen grenzen kunnen verleggen.

Nb. in het septembernummer van Praet fan Raerd is abusievelijk bij item “Nieuws van de Laurentiuskerk” een foutieve datum geplaatst, maandag 2 oktober om 20.00 uur betreft de juiste datum en tijd.