AC nieuws:

Zondag 3 mei 2015:     lentefair

Helaas zat het weer niet mee en kon de fair niet buiten worden gehouden, maar werden de tafels binnen klaargezet. Met 30 tafels was het dorpshuis goed gevuld en ook buiten stonden nog enkele kraampjes. Er was voor ieder wat wils, van bloemen tot zelf gemaakte artikelen en ook kon men genieten van heerlijke lekkernijen, van pizza en hamburgers tot cup cakejes en chocolade. Het was een geslaagde fair, waar zeker een vervolg van komt!

 

IMG_5487 IMG_5480 IMG_5481 IMG_5486

 

Zaterdag 16 mei 2015:   viswedstrijd

Om 14 uur begon de viswedstrijd voor de kinderen, er hadden zich 31 enthousiaste kinderen opgegeven. Ondanks de wind zocht iedereen een goed plekje in de haven en ging de wedstrijd van start. Vier kinderen hebben uiteindelijk een vis gevangen. Sanne van Vilsteren werd vierde en ging net als alle andere kinderen met een prachtige bronzen medaille naar huis.

Eerste prijs: Janna Veldhuis                 Tweede prijs: Daan Kooistra           Derde prijs:  Jacco Boersma

 

 

Bij de volwassenen waren er 17 visliefhebbers die de strijd met elkaar aan gingen. Hier stak één visser er bovenuit, hij ving 3 vissen en een aantal anderen vingen één of twee vissen. Na een uur hadden de meesten het wel bekeken en lonkte de warme tent en het koude bier.

 

Eerste prijs: Dicky de Vries                    Tweede prijs: Fokke Wijnstra           Derde prijs: Arjen Compagne

De viswedstrijd voor de kinderen en volwassenen is mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door Bert de Vries. Het bleef nog een lange tijd gezellig in de tent met een drankje en lekkere paling van Evert van Peppel en/of een hamburger van Herre Dijkstra.

 

foto 2                                                   foto 3 1                                                      foto 1

foto 1                                                           foto 3                                                                         foto 2

foto 2 1                                                   foto 3 2                                                       foto 4

foto 1 2                                                           foto 2 1                                                               foto 3

 

Dit waren de laatste activiteiten van de ac voor dit seizoen, na de zomer gaan we weer verder met het organiseren van activiteiten voor het dorpshuis.

Nico Jorritsma en Teatske Schoustra verlaten de ac, wij bedanken hen voor hun inzet! Gelukkig hebben we ook weer twee nieuwe enthousiaste mensen gevonden, die de ac willen komen versterken. Dit zijn Julia Haringsma en Peter Lammers. Welkom!

Fijne zomer en tot in het najaar, groeten Wike van der Goot, Ids Veldhuis, Ellen Hofman, Tineke Jorritsma, Tjeerd Veenstra, Tamara Struiving, Julia Haringsma en Peter Lammers.