gemeente logo

Recreatiegebouwen in het zonnetje

Dat levert wat op!

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft afgelopen week zonnepanelen geplaatst op het toiletgebouw De Potten in Sneek. In begin december krijgen ook de toiletgebouwen De Stadsfenne en De Schans in Stavoren zonnepanelen op het dak.

Wethouder Mirjam Bakker is blij met de zonnepanelen. “Ze passen goed binnen onze duurzaamheidsvisie. Dit is nog maar het begin. We proberen op steeds meer daken zonnepanelen aan te brengen.”

Niet alle gebouwen zijn geschikt voor zonnepanelen. Soms is de ligging gewoon niet goed. Maar soms heb je ook te maken met een beschermd dorpsgezicht. Dan mag je geen zonnepanelen plaatsen. De drie toiletgebouwen zijn wel geschikt.

De gemeente hoopt dat inwoners en bedrijven ook zonnepanelen nemen, want ‘mei-inoar’ kunnen we het energieverbruik naar beneden krijgen.

Check het zelf!
De gemeente Súdwest-Fryslân doet mee aan het project “Wat is jouw zon waard?”. Op www.watisjouwzonwaard.frl kunt u checken of uw huis geschikt is voor zonnepanelen. U krijgt ook gelijk te zien wat uw dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. Laat de zon maar komen!