Net als voorgaande jaren is het Pake Titus Boere Museum en de Oltimershow bij Gerrit en Greetje weer te bezoeken tussen Kerstmis en oud & nieuw.

Pake Titus Boere Museum

Het Pake Titus Boere Museum is van 26 december tot en met 31 december weer open voor bezichtiging. Het bestaat uit een collectie oude boerengereedschappen en werktuigen die op het bedrijf bewaard zijn gebleven.. Uit de tijd dat alle werk nog handmatig werd gedaan . Of met de aanwezige paardenkrachten. Daarnaast is er de nog in vroegere staat zijnde boerenkeuken, waar beppe Sjieuwke met de familie leefde en zorgde. Ook de mooie of zondagse kamer is weer in de staat van een eeuw geleden gebracht. Met de bedstede weer klaar om er in te slapen. En een grote collectie oude schilderijen aan de wand. En als laatste aanvulling is er de boerenschuur met een verzameling Mc Cormick trekkertjes. De oudste is al bijna honderd jaar oud. De hele ontwikkeling van de mechanisatie is er in zichtbaar.

Bijna dagelijks zal er ook een demonstratie gegeven worden van het eendenkorfvlechten door Cees  van der Meulen. Eendenkorfvlechten is een oud ambacht dat vroeger veel op de boerderijen werd gedaan. De korven werden gemaakt van riet en soms ook vlas. Met de bedoeling  om vroeg in het voorjaar een paar eitjes te kunnen eten.

Het museum is open van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Entree: gratis
Locatie: Titus de Wolff, Flânsum 5, 9012 DC Raerd

Oldtimer Show bij Gerrit en Greetje

We zijn met de open dagen gestart in 2004. Maar de motorverzameling is al 40 jaar geleden begonnen. De eerste motor was een Tornax, het was een 2tak 175 cc uit 1950 waar ik mee in het land croste. Daarna had ik een BMW 1cilinder mijn eerste wegmotor, na de BMW kwamen de engelse motors, Matchless en Triumph. Op mijn 19de kocht ik mijn eerste Harley- Davidson een Liberator, deze motor was omgebouwd tot een sneeuwschuiver, zijspan eraf gehaald en omgebouwd tot wegmotor. Deze motor is nog steeds in mijn bezit en wordt nog veel bereden door mijn vrouw Greetje. Daarna kocht ik een 1200 zijklepper erbij waar ik alweer bijna 30 jaar met veel plezier vele tochten op heb gemaakt. De verzameling is door de jaren heen steeds een beetje verder uitgebreid met auto`s en vooral motoren.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op onze open dagen, deze zijn van 26 december tot en met 31 december, van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Entree is €2,00
Locatie: Gerrit en Greetje Miedema, De Blink 3, 9012 DB Raerd