Beste inwoners van Raerd,

Laatst is er op de facebook van Ruilen en Verkopen een actie op gestart om Raerd op Glasvezel te krijgen. Hier is al veel op gereageerd. Om Raerd op Glasvezel te krijgen hebben we 75% van de huishoudens nodig . Op dit moment hebben zich 25% van alle bewoners/huishoudens zich aangemeld.

Wat zijn de voordelen van glasvezel:

( Allereerst bekijk eens uw huidige kosten per maand: Vaste Telefonie – Internet – Tv pakketten.)

Via Glasvezel bent u goedkoper uit. Hoe kan dat?

– Je kunt je eigen provider kiezen en je eigen pakketten samenstellen

– De pakketten kunnen maandelijks worden opgezegd.

– Als inwoner van Raerd wordt u medebeheerder van het glasvezelnetwerk in Raerd .

– U kunt meerdere apparaten aansluiten zonder enige vorm van vertragingen, dus u krijgt een snellere download en upload

– Als alle inwoners die op het glasvezel netwerk aangesloten zijn hun Wifi netwerk open houden ( Ook mogelijk met een wachtwoord voor iedere glasvezel gebruiker) dan kan iedereen via Whats App gratis bellen. Dus altijd binnen Raerd volledig bereik hebben.

– Voor ouderen is de beeldzorg via een app in opkomst, dit is de nieuwe zorg van de zorgverzekeraars. Met een trage of haperende internet verbinding is dit niet mogelijk.

– Ook kunt u gemakkelijker videobellen met uw kinderen/kleinkinderen/andere familie en/of vrienden en kennissen.

Wat zijn de voordelen om nu mee te doen/in te stappen?

– Inwoners die zich niet willen of laten aansluiten betalen later de werkelijke kosten van de hoofdleiding in de straat tot het aansluitpunt in huis.

Dus.

– Hoe meer aansluitingen des te goedkoper het maandelijkse vaste bedrag. (Dit is het te betalen bedrag voor het glasvezelnetwerk). Daarnaast bent u vrij om af te nemen wat voor u wenselijk is.

Kortom: hebt u, als bewoner(s) of bedrijf in Raerd behoefte aan sneller internet? Wilt u niet gebonden zijn aan 1 of 2 providers die de lakens uitdelen op het netwerk?

Meld u zich dan vandaag nog aan bij www.friesland.opglas.nl. Aanmelden is gratis. U kunt zich aanmelden tot dat de verbinding gelegd wordt.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.fryslanring.nl In samenwerking met de coöperatieve vereniging Fryslân Ring, de drijvende kracht achter breedband internet in Friesland, is er een werkgroep opgericht. Deze werkgroep zal op ergens in mei/juni een informatie avond in dorpshuis “De Trijesprong” organiseren.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Raerd Op Glas