Ter ere van de 100ste editie van de Praet fan Raerd was op 25 april 2014  in het Dorpshuis een feestje georganiseerd. Alle dorpsgenoten die, op wat voor wijze dan ook, meegeholpen hebben deze 100 kranten tot stand te brengen, hadden een uitnodiging ontvangen. IMG_8882[1]De gasten werden welkom geheten door Ilse ter Schegget en Alida Terwisscha van Scheltinga.

IMG_8889[1]Speciaal voor deze gelegenheid was een kleureneditie op A3 formaat van de jubileumkrant gemaakt. Deze speciale krant is door ceremoniemeester Eddy Wijnsma aangeboden aan Roel Houwing van de documentatiecommissie.

 

 

IMG_8891[1]Bij een feestje hoort natuurlijk taart, en wat voor taart! 

IMG_8896[1]

Een heerlijke taart werd binnengebracht door de redactieleden Aaltsje ter Schegget en Ymie Terwisscha van Scheltinga. Nadat alle aanwezigen de prachtige taart met daarop de voorkant van de jubileumeditie afgebeeld hadden gezien, was het dus tijd voor koffie met gebak.

 

IMG_8899[1]Na het gebak nam John Jacobs namens het Plaatselijk Belang het woord om de huidige en vroegere redactieleden te complimenteren met deze prestatie. Vooral het gemeenschappelijk belang van een dorpskrant werd door John Jacobs benadrukt. Na de mooie woorden van John kreeg de redactie een envelop met inhoud en een lijstje met tips & ideetjes voor de volgende dorpskranten overhandigd.

 

IMG_8902[1]Daarna was het tijd voor onze gastspreker Sieger van de Zwaag, die voor de gelegenheid een gedicht van 100 woorden had geschreven waarin ook de gemeenschap centraal stond. Daarnaast hield hij een voordracht van 100 regels op rijm, die het wel en wee binnen de redactie van de dorpskrant weliswaar met een knipoog maar zeker waarheidsgetrouw weergaf.

 

IMG_8909[1]Na afloop van het officiële gedeelte begon de band Petje-Af te spelen en werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat en zelfs even gedanst. Ook konden de aanwezigen, met dank aan Harmen de Vries, genieten van een diapresentatie van alle voorgaande kranten. Of de, door Jan Evert Boersma gemaakte, kleureneditie van de jubileumkrant even doorbladeren bij de leestafel. De houten fotolijsten waren door Foppe Reitsma en Minke Strikwerda omgetoverd tot een prachtige kranten stellage.

Kortom een zeer geslaagde en gezellige jubileumavond!

Alle aanwezigen bedankt voor jullie aanwezigheid en presentjes!

Namens de redactie van de Praet fan Raerd.