linda-1

Deze zomer zijn er tijdens Tsjerkepaad in de Laurentiuskerk beelden te zien van Linda Laffertu uit Haskerdijken en haar cursisten. Het wordt een afwisselende expositie van zo’n 25 kunstwerken: abstract en figuratief, symbolen, dieren etc. De gebruikte materialen zijn vooral speksteen en daarnaast albast. De reden dat we de expositie in onze kerk houden, is dat Didy de Vries uit Raerd al jaren lessen bij Linda volgt en dus ook haar eigen werk zal exposeren.

Gedurende de maanden juli en augustus en de eerste twee zaterdagen van september worden de beelden in de kerk tentoongesteld, ’s middags van 13.30 tot 17.00 uur.

Linda Laffertu geeft beeldhouwcursussen, viltcursussen en andere textiele werkvormen in haar ateliers in een boerderij te Haskerdijken. Ze schrijft op haar website: “Beeldhouwen is een heerlijke techniek om je gevoelens te uiten, beeldend bezig te zijn. Als je aan het beeldhouwen bent, verlies je de tijd en ben je alleen bezig met je beeld! De een werkt naturalistisch, de ander abstract, heel mooi is dat ieder zich uit, door vorm te geven.

Belangrijk is het leren kijken bij het vormgeven en natuurlijk de techniek van het houwen, vijlen, etc. Welk gereedschap gebruik je bij welke soort steen. Elke steen heeft een andere hardheid en zijn eigen bewerkingsmethode. Dat leer je.

Erg leuk is dat in een groep allerlei niveaus zijn, zodat je elke techniek en bezigheid in de les kunt meemaken, van starten met een nieuwe steen tot polijsten van het beeld en op een sokkel zetten: het eindresultaat.”

KOP KL OK        slak

 

 

 

 

 

 

 

 

De entree is uiteraard gratis.