NLDoet, de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie in Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds, vond eigenlijk plaats op 9 en 10 maart. Maar misschien weet u het nog, we hadden kort daarvoor een hele koude week achter de rug. Het leverde alsnog een hoop ijspret op, ma

ar het maakte de grond keihard. Hierdoor waren de plannen voor het schoolplein op dat moment onuitvoerbaar en schoof de NLDoet-actie van ’t Raerderhiem door naar 14 april.

Met een stuk aangenamere temperatuur werd er door een groot aantal ouders, de juffen en meester gewerkt aan de verschillende (schoonmaak-)klussen. In school werd er schoongemaakt, opgeruimd en in nog geen 2 uren tijd kreeg het lokaal van groep 3/4/5 een mooie nieuwe kleur op de muren. Op het schoolplein is het tegelwerk bij de netschommel groter gemaakt, het gras

wilde er niet meer groeien. Naast de school zijn ook tegels gelegd en banken geplaatst. Binnenkort wordt hier een heuse moestuin aangelegd en er wordt een hekwerk langs de sloot geplaatst zodat ook de allerkleinsten van dit nieuwe stuk ‘schoolplein’ kunnen genieten.

Al met al is er een hoop werk verzet in maar een paar uurtjes tijd, waar de aanwezigen hartelijk voor werden bedankt. “Een kleine moeite!”, aldus de ouders, het plein is immers een ontmoetingsplek voor velen.