Zaterdag 6 april 2019 deed ’t Raerderhiem mee met NLdoet. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Iedereen wordt hierbij uitgenodigd om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Zo ook ’t Raerderhiem. Weliswaar een paar weken later dan de landelijke NLdoet., maar ondanks dat was het ook dit jaar een groot succes.

Tijdens deze ochtend heeft het team van ’t Raerderhiem, samen met een flink aantal enthousiaste ouders de handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben ze zowel buiten als binnen een aantal werkzaamheden gedaan waar men normaal gesproken niet aan toe komt. De moestuin is afgemaakt en ziet er geweldig uit. Nu, bijna anderhalve week later, komen de eerste plantjes al tevoorschijn. Ook zijn de plantenbakken verplaatst en voorzien van mooie planten.

Naast al deze “groene” klussen zijn ook de kleuterberging, het oudpapierhok en het ketelhok opgeruimd en voorzien van een aantal nieuwe stellingen. Tevens hebben een aantal ouders zich flink in het zweet gewerkt om de ingang van groep 1 t/m 4 weer te voorzien van een frisse laag verf. En zeker niet te vergeten, er is heel veel rommel naar de stort gebracht. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch. Het team van ’t Raerderhiem terug op een zeer geslaagde NLdoet.